Прем’єр Гончарук розповів, які зміни чекають на IT-галузь в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прем’єр Гончарук розповів, які зміни чекають на IT-галузь в Україні

Прем’єр Гончарук розповів, які зміни чекають на IT-галузь в Україні
Джерело:  24 канал

Голова уряду Олексій Гончарук провів зустріч з представниками ІТ-індустрії, на якій анонсував створення фонду IT Creative. За задумом прем’єр-міністра, цей фонд сприятиме розвитку людського капіталу в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал ».

Як запевнив Олексій Гончарук, в найближчий час ІТ-галузь в Україні отримає чіткі та стабільні правила роботи. Особлива увага при цьому буде приділятися кадровому питанню. За словами очільника Кабміну, однією з проблем, яка стримує сьогодні розвиток ІТ-сфери, є брак кадрів.

Високотехнологічна галузь щороку потребує 25-30 тисяч нових спеціалістів. В той же час університети випускають лише 16 тисяч студентів необхідного профілю.

«Щоб подолати цю проблему уряд ініціює створення фонду IT Creative – фонду розвитку людського капіталу, який буде виховувати нових кваліфікованих спеціалістів для галузі, – заявив Олексій Гончарук.

За словами прем’єра, IT Creative буде створюватись за участі міжнародних організацій, представників ІТ-індустрії та держави.

Фінансування фонду буде поповнюватися за рахунок спеціального податку (подібно до військового), який зростатиме від 1% у 2020 році до 5% у 2024 році. Очікується, що на початку роботи фонду у 2020 році його наповнення становитиме 500 млн гривень. Всі ці кошти, за задумом Кабміну, підуть на стипендії для талановитих студентів, гранти для молодих вчених та освіту.

Нагадаємо, що Олексій Гончарук Гончарук висунув вимогу СБУ ліквідувати управління у боротьбі з економічною злочинністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?