Гончарук висунув вимогу СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Гончарук висунув вимогу СБУ

Гончарук висунув вимогу СБУ

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук запропонував Службі безпеки України ліквідувати управління у боротьбі з економічною злочинністю. Про це голова уряду заявив сьогодні на зустрічі з експортною ІТ-індустрією в Києві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».

«УБЕЗ вже пішло в минуле. Це ще не завершений процес, але це вже перші сильні кроки, які вказують на те, що правоохоронні органи повинні змінити своє ставлення до бізнесу. Ми очікуємо, що Служба безпеки України зробить так само, як мінімум – на рівні тих практик, які існують зараз», – заявив Гончарук.

Прем’єр-міністр зазначив, що очікує активізації дій щодо захисту бізнесу від втручання силовиків.

«Ми очікуємо, що вже в цьому місяці ми приймемо всі необхідні закони, щоби остаточно відвадити правоохоронців і силовиків від бізнесу і створити комфортні умови для розвитку".

Як відомо, позавчора на першому засідання нового Кабінету міністрів було ліквідовано Департмент захисту економіки Нацполіції. Замість нього планується створити новий орган для боротьби з фінансовими і економічними злочинами – Службу фінансових розслідувань. Очікується, що до її повноважень увійдуть і функції, якими зараз займається економічне управління СБУ.

Служба фінансових розслідувань, на думку голови уряду, має бути універсальною та займатись усіма економічними злочинами у країні.

Нагадаємо, що новий уряд України вже встиг встановити європейський рекорд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?