Новий уряд України вже встиг встановити європейський рекорд
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий уряд України вже встиг встановити європейський рекорд

Новий уряд України вже встиг встановити європейський рекорд

Новий склад Кабінету міністрів України лише приступив до виконання своїх обов’язків, але вже встиг встановити рекорд у Європі. Український уряд став наймолодшим серед усіх держав на континенті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Німецькі журналісти підрахували, що середній вік нових міністрів в Україні складає лише 39 років. Це робить українських чиновників на 6-10 років молодше за свої колег з країн Балтії, Фінляндії та Білорусі. Різниця у віці з іспанськими та італійськими міністрами становить близько 20 років.

Найбільша різниця помітна у порівнянні з членами французького уряду, середній вік яких становить 56 років. Це практично вдвічі більше, ніж вік українського міністра цифровий трансформації Михайла Федорова – йому 28 років.

Різне омолодження уряду України, німецький політолог та доцент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Андре Гертель оцінює неоднозначно. З одного боку, це відповідає запиту українського суспільства і дає шанси на нову динаміку реформ. Однак сам він дивиться на кадрову революцію в уряді Гончарука досить скептично.

«У команді Зеленського все робиться переважно задля зовнішнього ефекту. Значення має не стільки те, що знають чи вміють новообрані урядовці, який в них досвід, а насамперед ефектне омолодження влади, нові обличчя», – уточнює політолог.

На думку Гертеля, в новому уряді важливо було б мати принаймні кількох досвідчених «державних мужів» з адміністративним досвідом. Інакше «існує високий ризик, що анонсовані швидкі реформи будуть впроваджуватися непрофесійно», – застерігає політолог.

Нагадаємо, що вчора президент Зеленський дав уряду Гончарука перше розпорядження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?