Фізики з'ясували, що існувало до Великого вибуху
Категорія
Технології
Дата публікації

Фізики з'ясували, що існувало до Великого вибуху

Фізики з'ясували, що існувало до Великого вибуху
Джерело:  online.ua

Загадкова та гіпотетична темна матерія могла існувати ще до Великого вибуху. До таких висновків дійшов американський фізик Томмі Тенканен, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Physical Review Letters.

Спеціаліст з Університету Джона Хопкінса у Балтиморі розробив математичне пояснення своїм роздумам.

"Дослідження викриває новий зв’язок між фізикою елементарних частинок і астрономією. Якщо темна матерія складається з нових часток, які були утворені до Великого вибуху, вони могли вплинути на унікальний спосіб розподілу галактик у космосі", - вважає Тенканен.

Він вважає, його роздуми роблять внесок у пошуки сутності та походження темної матерії.

Варто нагадати, ця містична речовина "з'явилася", коли вчені не змогли пояснити походження 95% маси всесвіту. Вони запропонували ідею про гіпотетичні "темні" різновиди енергії та матерій для пояснення прогалин у дослідженнях.

За теорією, темна матерія складає до 27% маси всесвіту, а темна енергія - 68%. Вона не здатна відбивати та поглинати світло.

Досі вважалося, що формування темної матерії відбулося приблизно 13,8 мільярда років назад. Проте відсутність доказів її існування вказує на помилки у роздумах.

"Якби темна матерія справді була наслідком Великого вибуху, тоді дослідники повинні були б спостерігати сигнал темної матерії під час різних експериментів у царині елементарних частинок", - підкреслив Тенканен.

Фізики вважають теорію про Великий вибух неповною. Головна її вада - нездатність пояснити, як існував всесвіт до цієї знакової події.

Як повідомило ONLINE.UA, астрономи знайшли у далекій галактиці чорну діру, яка побила рекорд за масою серед "сестер".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?