Флот армії РФ у Чорному морі панічно маневрує після атак дронів — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Флот армії РФ у Чорному морі панічно маневрує після атак дронів — Гуменюк

Флот армії РФ у Чорному морі панічно маневрує після атак дронів — Гуменюк
Джерело:  online.ua

За словами керівниці Об'єднаного координаційного центру Сил оборони на південному напрямку, Наталії Гуменюк, флот армії РФ панічно маневрує у Чорному морі, намагаючись таким чином вберегтись від атак дронів ЗСУ.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про спроби Росії захистити свій флот від атак дронів у Чорному морі 

У Чорному морі також панує невеличка паніка після певних подій. Вони дійсно максимально розосередили своє корабельне угруповання по тому району, який колись вважали безпековим для себе і свого флоту. Але зараз безпека для них - це маневри, - підкреслила Гуменюк.

Вона зазначила, що наразі не менше 10 військових кораблів армїі РФ перебуває у Чорному морі.

Ще один корабель патрулює Азовське море. Ракетоносії заведені в пункти базування.

Після масованої ракетно-дронової атаки, коли вони відстрілялися потужно, їм потрібно переспорядження. І пам'ятаймо, що у ворога є практика застосування ракетоносіїв просто з бухт, - наголошує речниця ОК "Південь".

Як зазначила Гуменюк, "наразі ситуація стабільна, але напруження з ракетної небезпеки ми не знімаємо, щоб не втрачали пильність".

Що відомо про ситуацію на півдні України 

Гуменюк також повідомила, що українські військові мають нові успіхи у контрнаступі на півдні України після прориву першої лінії оборони злочинної армїі РФ.

Так. Але ця робота досить складна. Це тільки перший етап, коли проривається лінія оборони. Після того треба закріпитися на тих ділянках і забезпечити безпеку для підрозділів, які здійснили той самий прорив. Тому тут новини можуть бути дещо уповільнені, - пояснює речниця ОК "Південь".

Однак вона наголосила, що потрібно пам'ятати, цим стоїть велика і важка робота.

За словами Гуменюк просування іде, але повідомляється про нього дозовано, аби зберегти життя наших захисників.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?