Фонд держмайна через суд домагається повернення "труби Медведчука" державі
Категорія
Україна
Дата публікації

Фонд держмайна через суд домагається повернення "труби Медведчука" державі

Фонд держмайна через суд домагається повернення "труби Медведчука" державі
Джерело:  online.ua

Фонд держмайна подав позов до суду, в якому просить повернути ділянку нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" у власність держави. Йдеться про так звану "трубу Медведчука".

Джерело: пресслужба Фонду держмайна

У судовому позові ФДМ посилається на матеріали кримінального розслідування НАБУ, в ході якого було подверждено, що експерт, на підставі висновку якого суд в 2017 році відмовив державі у визнанні права власності на ділянку нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", дав завідомо недостовірний висновок щодо "труби Медведчука" на користь компанії "ПрикарпатЗахідтранс".

Фонд просить суд скасувати державну реєстрацію права власності "ПрикарпатЗахідтранс" та Південно-Західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів на на "трубу" і визнати за державою право власності на частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок".

"Труба Медведчука" вже арештована - що відомо

Кілька днів тому Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування кримінальної справи, за якою наклали арешт на так звану "трубу Медведчука". В ході розслідування було встановлено, що експерт через зловживання службовими повноваженнями навмисне склав неправдивий висновок, який стало підставою для винесення рішення Господарського суду Рівненської області на користь компанії "ПрикарпатЗахідтранс".

На зберігання арештоване майно ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс", в тому числі і частин нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", передали "Укртранснафті" - дочірньої компанії "Нафтогаз".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?