ФОПи та поліція влаштували бійку на Майдані. У хід пішов сльозогінний газ
Категорія
Події
Дата публікації

ФОПи та поліція влаштували бійку на Майдані. У хід пішов сльозогінний газ

ФОПи та поліція влаштували бійку на Майдані. У хід пішов сльозогінний газ
Джерело:  online.ua

Під протестної акції підприємців у центрі Києва сталася бійка між учасниками та правоохоронцями. У Міністерстві внутрішніх справ звітували про десятки постраждалих поліцейських. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відомство та оприлюднені ролики.

ФОПи вийшли на протест у центрі столиці через рішення уряду про посилення карантину з 8 до 24 січня. Вони проти закриття закладів, яке передбачає збитки для бізнесу та економіки в цілому.

"Сьогодні в центрі столиці відбувається акція з масовою участю громадян, які пройшли ходою з Площі Конституції до Майдану Незалежності. Коли вони намагалися встановити військові намети, виникла штовханина — і учасники акції застосували у бік правоохоронців газові балончики. У результаті одного поліцейського вдарили по голові — і він втратив свідомість. Ще близько 40 - отримали хімічні опіки очей", - стверджують у поліції.

Водночас кількість травмованих з боку протестувальників наразі невідома.

Правоохоронці швидко оточили встановлені намети й не підпускали до них ФОПів. Пізніше стало відомо, що останні вимагали від поліції повернути намети.

Ця акція протесту вже не перша, пов'язана з посиленням карантину. Представники малого та середнього бізнесу раніше виходили зі схожими вимогами до центральної влади — не обмежувати роботу закладів та не відбирати таким чином роботу в людей.

Нагадаємо, з 8 до 24 січня заклади працюватимуть виключно на винос чи в режимі доставки. Розважальні локації та непродовольчі магазини, відповідно, закриють зовсім.

Як повідомляв ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський зареєстрував законопроєкт щодо відтермінування до 1 січня 2022 року обов’язкового використання касових апаратів для фізосіб-підприємців. Це зазначається у тексті законопроєкту на сайті парламенту України. Варто звернути увагу, що в законопроєкті мовиться про зміну термінів впровадження обов’язкових РРО (реєстраторів розрахункових операцій).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?