Forbes назвав Топ-50 найдорожчих спортивних клубів світу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Forbes назвав Топ-50 найдорожчих спортивних клубів світу

Forbes назвав Топ-50 найдорожчих спортивних клубів світу
Джерело:  Forbes

Американський діловий журнал Forbes опублікував щорічний рейтинг найдорожчих спортивних клубів світу. Як повідомляє ONLINE.UA, лідером у ньому вже п’ятий рік поспіль стає клуб з американського футболу «Dallas Cowboys». Його вартість Forbes оцінив у 5 млрд доларів.

Найдорожчим з футбольних клубів цілком прогнозовано став мадридський «Реал», однак він посів лише третє місце у Топ-50, пропустивши вперед бейсбольну команду New York Yankees.

Іспанська «Барселона» розташувалася на четвертій сходинці. Усього до рейтингу увійшли 7 футбольних клубів, 6 команд з NBA (баскетбол), 29 з NFL (американський футбол) і 8 з MLB (бейсбол).

Переможець останньої Ліги Чемпіонів – англійський «Ліверпуль», ринкова вартість якого оцінена у 2,18 млрд доларів, розташувався лише на 45-му рядку.

Цікаво, що жодна команда з NHL (хокей), Nascar (автомобільні гонки), MLS (футбольна ліга у США) або Formula-1 не потрапила у перелік найдорожчих.

У 2012 році «Манчестер Юнайтед» вважався єдиним у світі клубом, вартість якого становила понад 2 млрд доларів. Тепер таких команд налічується більше 50. Сукупна вартість усіх спортивних команд з Топ-50 досягає 2,075 трлн доларів.

Список виглядає наступним чином:

  1. "Даллас Ковбойз" (NFL, оціночна вартість – 5 млрд дол.)

  2. "Нью-Йорк Янкіз" (MLB, 4,6)

  3. "Реал" (4,24)

  4. "Барселона" (4,02)

  5. "Нью-Йорк Нікз" (NBA, 4)

  6. "Манчестер Юнайтед" (3,81)

  7. "Нью-Інгленд" (NFL, 3,8)

  8. "Лейкерс" (NBA, 3,7)

  9. "Голден Стейт" (NBA, 3,5)

  10. "Нью-Йорк Джайентз" (NFL, 3,3),

  11. "Доджерз" (MLB, 3,3)

  1. "Баварія" (3,02)

  1. "Манчестер Сіті" (2,69)

  1. "Челсі" (2,58)

  1. "Ліверпуль" (2,18).

Нагадаємо, що позавчора Українка Ольга Харлан встановила історичний рекорд у фехтуванні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?