Українка Ольга Харлан встановила історичний рекорд у фехтуванні
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Ольга Харлан встановила історичний рекорд у фехтуванні

Українка Ольга Харлан встановила історичний рекорд у фехтуванні
Джерело:  online.ua

Українська фехтувальниця Ольга Харлан зуміла ушосте за свою кар’єру стати чемпіонкою світу з фехтування на шаблі. У фіналі індивідуальних змагань на світовій першості в Будапешті вона обіграла росіянку Софію Вєлікую з рахунком 15:14. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook НОК України.

Перемога в столиці Угорщини принесла українці шосте золото чемпіонатів світу в спортивній кар'єрі. Чотири медалі Харлан завоювала в індивідуальних змаганнях і ще дві – у складі збірної. У фехтуванні ще жоден спортсмен не зміг досягти такого результату, як Ольга Харлан.

Своє перше золото на світових першостях українська фехтувальниця завоювала ще у 2011 році в італійській Катаньї. Потім були перемоги у Будапешті (2013, 2019), Казані (2014) та Лейпцигу (2017).

На даний час 28-річну спортсменку з Миколаєва за кількістю особистих медалей на найбільших турнірах випереджає лише легендарний легкоатлет Сергій Бубка. Однак оскільки Ольга Харлан поки не збирається залишати спорт, цілком можливо, що цей рекорд буде колись побито.

Нагадаємо, що у п’ятницу в Києві були суттєво змінені правила проведення Чемпіонату України з футболу. Починаючи з сезону 2020/2021 року кількість клубів в елітному дивізіоні української першості буде поступово збільшуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?