Формула Штайнмаєра: бойовики "ДНР" та "ЛНР" відповіли Зеленському
Категорія
Україна
Дата публікації

Формула Штайнмаєра: бойовики "ДНР" та "ЛНР" відповіли Зеленському

Формула Штайнмаєра: бойовики "ДНР" та "ЛНР" відповіли Зеленському
Джерело:  online.ua

Ватажки так званих "ДНР" та "ЛНР" - Денис Пушилін і Леонід Пасічник - заявили, що бойовики самі вирішать долю ОРДЛО, а не президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на окупаційне видання "ДАН".

Згідно зі спільною заявою окупаційної влади, українському президентові не потрібно "диктувати" власні умови.

"Коли він говорить, що вибори на Донбасі пройдуть тільки після того, як Україна отримає контроль над кордоном, він не розуміє, що не йому вирішувати, коли у нас пройдуть вибори, а нам. Ніякого контролю над кордоном київська влада не отримає", - стверджують Пушилін з Пасічником.

Вони підкреслили, що нібито мають право на вирішення того, яким чином ОРДЛО буде інтегруватися в РФ. Представники російського істеблішменту у вересні критикували Пушиліна за заяву про чіткий намір "ДНР" приєднатися до країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський наголосив на неможливості проведення виборів"під дулами автоматів". Він вважає першочерговим вирішення проблеми безпеки для організації законного виборчого процесу, які пізніше оцінять міжнародні спостерігачі. Це у перспективі дозволить закону про особливий статус ОРДЛО набути чинності на постійній основі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?