Формулу Штайнмайєра погодили - з'явилася перша реакція Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Формулу Штайнмайєра погодили - з'явилася перша реакція Зеленського

Формулу Штайнмайєра погодили - з'явилася перша реакція Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмайєра" щодо виборів на окупованому Донбасі. Український лідер також пояснив, чому не слід її боятися, передає ONLINE.UA.

Президент повідомив, що на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську домовились про розведення сил у Петрівському та Золотому. Потім заявив про узгодження тексту "формули", пояснивши її значення.

"Я хочу окремо поговорити про найбільшу страшилку останніх тижнів під назвою "формула Штайнмаєра", що означає ця формула. Це одне-два речення, ось і все: Тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО, відомий також у суспільстві як закон про особливий статус Донбасу, починає діяти на постійній основі за умови - будь ласка, зараз дуже важливо – за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно Конституції і законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулись за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів", - заявив президент.

Володимир Зеленський наголосив, що "ніяких виборів під дулом кулеметів не буде і не може бути".

Глава держави зазначив, що існуючий закон про особливий статус Донбасу діє до кінця 2019 року, його замінить інший закон, який розроблятиме Верховна Рада. В цьому новому законі "не буде перейдено жодної червоної лінії, саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції".

Як повідомляв ONLINE.UA, Міноборони раніше заявило, що  окупаційна влада в ОРДЛО створює нові перешкоди  українцям у переміщенні. Зокрема, місцеві бойовики затримують громадян без так званих "паспортів" угрупувань "ДНР" та "ЛНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?