Формула Штайнмаєра: у Раді пояснили, що Київ не підписував документ
Категорія
Політика
Дата публікації

Формула Штайнмаєра: у Раді пояснили, що Київ не підписував документ

Формула Штайнмаєра: у Раді пояснили, що Київ не підписував документ
Джерело:  online.ua

Голова комітету зовнішньої політики Верховної Ради Богдан Яременко пояснив, на що саме погодився Київ у Мінську. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку посадовця.

За його словами, українська влада намагається припинити війну, не поступаючись власними територіями чи правом на трактування Мінських домовленостей.

"Нюанси - вчора ніхто нічого не підписував. Представник України в ТКГ Леонід Кучма письмово повідомив представника ОБСЄ М.Сайдіка про те, що Україну влаштовують формулювання, погоджені радниками глав держав Нормандського формату в Мінську 1 вересня 2019 року", - стверджує Яременко.

Голова комітету парламенту додав, що до суспільства неодноразово доносив зміст документа міністр закордонних справ Вадим Пристайко. Згідно з його заявою, йдеться про порядок організації виборчого процесу в ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський назвав так звану "формулу Штайнмаєра" страшилкою останніх тижнів. Він пояснив, що ця угода стосується тимчасової дії закону про особливий статус ОРДЛО після проведення там виборів. У разі підтвердження їхньої законності, акт стає чинним на постійній основі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?