Фракція «Слуга народу» готова йти на поступки у питанні розподілу комітетів Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Фракція «Слуга народу» готова йти на поступки у питанні розподілу комітетів Ради

Фракція «Слуга народу» готова йти на поступки у питанні розподілу комітетів Ради
Джерело:  online.ua

Представник президента у Верховній Раді та ймовірний перший віце-спікер Руслан Стефанчук заявив, що фракція «Слуга народу» готова поступитися головуванням ще одного комітету заради досягнення прийнятного для всіх компромісу.

Про це Стефанчук повідомив журналістам сьогодні перед початком погоджувальної ради, передає ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

За словами новобраного депутата, «Слуга народу» готова «кожній з опозиційних сил віддати по комітету для керівництва, а самим узяти першого заступника або секретаря».

Раніше Стефанчук прогнозував, що опозиційним фракціям відійде лише два комітети та посада віце-спікера. Однак з’ясувалося, що кожна з трьох опозиційних фракцій претендує на головування у одному з комітетів Ради.

Також Руслан Стефанчук повідомив, що серед питань, які сьогодні обговорюватимуться, буде узгодження порядку денного на першу сесію, процедурні питання, такі «як доповідь голови, позачергове послання президента».

Незважаючи на те, що до першого засідання Верховної Ради нового скликання залишилося лише три дні, поки невідомо, хто саме з представників опозиційних фракцій очолить парламентські комітети.

Нагадаємо, що кілька днів тому депутати «Європейської солідарності» висловили невдоволення тим, що з комітету зі свободи слова була відібрана частина функцій на користь іншого комітету Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?