У Зеленського хочуть зменшити повноваження одного з парламентських комітетів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського хочуть зменшити повноваження одного з парламентських комітетів

У Зеленського хочуть зменшити повноваження одного з парламентських комітетів
Джерело:  news.liga.net

Лідер партії «Слуга народу» та ймовірний новий голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що частину функцій комітету зі свободи слова можуть передати іншим комітетам. Про це новообраний депутат повідомив перед сьогоднішнім засіданням підготовчої депутатської групи, інформує ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Нет ».

На запитання журналістів щодо того, чи справді повноваження парламентського комітету зі свободи слова збираються зменшити, Разумков відповів наступне: «Питання не в урізанні повноважень, а в передачі частини предметів ведення іншим комітетам». При цьому голова пропрезидентської партії стверджує, що «нічого не урізається».

«Я думаю, що навпаки, повноваження будуть розширюватися, але, можливо, вони не будуть знаходитися в предмет відання саме комітету зі свободи слова», – заявив Дмитро Разумков.

За інформацією ЗМІ, у комітету зі свободи слова, головування над яким мають передати представнику однієї з опозиційних фракцій, планують забрати контроль над Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення. Цю функцію нібито збираються передати в гуманітарний комітет. Останній, за даними джерел видання «Новое время», може очолити депутат «Слуги народу», генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.

Після цього в повноваженнях комітету з питань свободи слова нібито залишиться лише захист прав громадян на інформацію, прав і свобод співробітників ЗМІ, а також забезпечення свободи слова.

Відомо, що Олександр Ткаченко є одним з найбільш вірогідних кандидатів на посаду нового керівника КМДА. У разі свого призначення він не зможе поєднувати нову роботу з діяльністю у Верховній Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?