Фракції Верховної Ради пересварились через розсадку депутатів у залі
Категорія
Політика
Дата публікації

Фракції Верховної Ради пересварились через розсадку депутатів у залі

Фракції Верховної Ради пересварились через розсадку депутатів у залі

Фракція президентської партії «Слуга народу» розподілила місця для депутатів в сесійній залі Верховної Ради. Згідно цього плану, депутати від пропрезидентської партії займуть дев’ять перших рядів, а також всі місця, прилеглі до ложі Кабміну. Нову схему розміщення депутатів опублікувала « Українська правда », передає ONLINE.UA.

Як можна побачити на схематичному зображенні, фракція «Слуга народу», депутати якої мають 60% місць у парламенті, радикально змінили принцип розсадки. Раніше всі фракції розсаджувалися так, щоб кожна фракція мала вільний доступ до трибуни. При цьому частина місць в передніх рядах займала опозиція.

Як вважають журналісти, новий принцип розсадки депутатів унеможливлює блокування трибуни та формує у телеглядачів враження, що крім «слуг» в сесійній залі інших депутатів майже немає. Це пов’язано з тим, що в об’єктив потрапляють в основному передні ряди та місця, прилеглі до ложі Кабміну.

Крім того, у опозиційних депутатів не буде прямого доступу до президії. Це ускладнить можливість швидко вказати спікеру, наприклад, на факти «кнопкодавства» чи інші порушення під час голосування. Пропрезидентська фракція також «ізолює» ложу Кабміну і місце президента від вільного доступу представників опозиції.

Новий принцип розподілу місць у залі викликав обурення деяких депутатів опозиції. Зокрема, Микола Княжицький вказав на досвід Європарламенту, де всі фракції мають доступ до президії.

Нагадаємо, що нещодавно у партії «Слуга народу» пояснили, як буде карати нардепів за прогули.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?