Франція назвала винного в хіматаці по Сирії: оприлюднена доповідь з доказами
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція назвала винного в хіматаці по Сирії: оприлюднена доповідь з доказами

Франція назвала винного в хіматаці по Сирії: оприлюднена доповідь з доказами
Джерело:  online.ua

Хімічну атаку по мирних жителях Сирії здійснила сирійська армія за наказом Башара Асада. До цієї атаки причетна і Росія, так як Путін протягом усього часу забезпечує політичне прикриття Асаду щодо застосування хімічної зброї.

Про це йдеться в офіційній доповіді Міністрества оборони Франції, яка була складений на отриманих даних французьких спецслужб, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Цинічний акт агресії: Путін виступив з гучною заявою через удари по Сирії

У доповіді зазначено, що Сирія до сьогоднішнього дня продовжує виробляти хімічну зброю, незважаючи на прийняту в 2013 році резолюцію, якою ООН зобов'язала сирійську владу знищити усе хімічну озброєння. У документі зазначається, що 7 квітня в сирійській Думі було застосовано саме хімічну зброю, що містить хлор - це підтверджується цілою низкою відео і фотодоказів.

У Міноборони Франції підкреслили, що хімічна атака по Думі була проведена Асадом за підтримки Росії, яка забезпечує сирійській урядовій армії повну свободу бойових дій.

"Росія безперечно надавала активну військову підтримку при операціях з узяття під контроль Східної Гути. Вона також забезпечувала сирійському режиму постійне політичне прикриття щодо використання хімічної зброї, і в РБ ООН і в Організації по забороні хімічної зброї",- йдеться в заключній частині доповіді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 квітня США, Франція і Велика Британія завдали потужного ракетного удару по Сирії у відповідь на хімічну атаку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?