Франція несподівано пригрозила Ердогану ударом і поставила ультиматум
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція несподівано пригрозила Ердогану ударом і поставила ультиматум

Франція несподівано пригрозила Ердогану ударом і поставила ультиматум
Джерело:  online.ua

У французькому уряді можуть жорстко відреагувати на політичні провокації, до яких вдається президент Туреччини Реджеп Ердоган. Міністр закордонних справ країни Жан-Ів Ле Дріан припустив введення санкцій після агресивних заяв проти Парижа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на радіостанцію Europe 1.

За його словами, перш за все йдеться про вислови на адресу президента Еммануеля Макрона.

"Президент Ердоган зараз регулярно виступає з неприйнятними заявами насильства, навіть ненависті... Це направлено не тільки проти Франції, існує повна європейська солідарність з цього питання, і ми твердо наполягаємо, щоб Туреччина відмовилася від такої логіки", - зауважив дипломат.

Ле Дріан додав, наразі усі країни Євросоюзу готові підтримати відповідні санкції у разі необхідності.

"Європейська рада, який об'єднує глав держав і урядів 27 членів Європейського союзу, вирішив, що він вживе необхідних заходів щодо турецької влади", - додав він.

Французький міністр резюмував, що засоби з тиску у вигляді санкцій будуть реалізовані, якщо Туреччина все ж таким не відмовиться від своєї риторики.

Нагадаємо, конфлікт спалахнув через слова Макрона, який назвав вбивство вчителя через карикатури на пророка Мухаммеда нападом на свободу слова, від якої країни не відмовиться.

Це викликало обурення з боку кількох мусульманських країн, серед яких найбільш гостро виступила Туреччина. Ердоган буквально натякнув на ментальні хвороби колеги-президента.

Як повідомляв ONLINE.UA, 29 жовтня команда французького лідера Еммануеля Макрона невідкладно оголосила максимальний рівень терористичної загрози після декількох нападів на людей, які прокотилися Францією цього дня. Окрім того, наголошується, що президент країни вирішив скликати 30 жовтня Раду національної оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?