У Франції оголосили максимальну терористичну загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції оголосили максимальну терористичну загрозу

У Франції оголосили максимальну терористичну загрозу
Джерело:  online.ua

29 жовтня команда французького лідера Еммануеля Макрона невідкладно оголосила максимальний рівень терористичної загрози після декількох нападів на людей, які прокотилися Францією цього дня. Окрім того, наголошується, що президент країни вирішив скликати 30 жовтня Раду національної оборони. Про те, що у Франції план протидії тероризму Vigipirate посилили до рівня "екстреної атаки", повідомив премєр-міністр країни Жан Кастекс. Його попередження пролунало під час виступу на Національних зборах передає ONLINE.UA з посиланням на BFMTV.

Впливовий чиновник назвав напад в Ніцці варварським. Також він не забув подякувати працівникам поліції, яким вдалося оперативно затримати нападника.

"Відповідь уряду буде твердою, негайною та безжальною. План буде доведено до максимального рівня по всій країні", – попередив Жан Кастекс.

За його словами, французький лідер Еммануель Макрон вранці 30 жовтня скличе Раду безпеки.

Варто звернути увагу на те, що план Vigipirate має три рівні: найнижчий "пильність", другий – "ризик атаки", коли загроза є високою, та найвищий – "атака". Що важливо розуміти, останній можуть активувати у разі неминучої загрози терористичного акту або відразу після нападу. Зауважимо, що після нещодавнього резонансного вбивства чеченцем учителя історії під Парижем влада план Vigipirate не вводили. Однак, 29 жовтня стався не один, а аж три напади на французів, два з яких безпосередньо в самій Франції.

Нагадаємо, що вранці 29 жовтня в приміщенні церкви Нотр-Дам у Ніцці чоловік із ножем атакував людей, вигукуючи ісламські релігійні гасла, зокрема "Аллах акбар". Його вдалося затримати, однак жертвами нападу стали три людини, також є багато поранених. Цього ж дня в французькому місті – Авіньйон  – чоловік із ножем намагався напасти на поліцейських. Він також вигукував "Аллах акбар!" і погрожував співробітникам поліції, його ліквідували. Третій напад стався у Саудівській Аравії  та був спрямований на консульство Франції, постраждав лише охоронець дипустанови.

Раніше ONLINE.UA розповідав, що Кабмін продовжив режим надзвичайної ситуації до кінця 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?