Франція несподівано звернулася до Зеленського через масштабний виклик
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція несподівано звернулася до Зеленського через масштабний виклик

Франція несподівано звернулася до Зеленського через масштабний виклик
Джерело:  online.ua

Французький міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан провів переговори з українським колегою Дмитром Кулебою. Він виступив на підтримку президента Володимира Зеленського у його спробах закінчити скандал з Конституційним Судом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на МЗС України.

За даними відомства, Париж підтримує рішучість українського державного лідера у подоланні кризи.

"Окрему увагу міністри приділили темі системних реформ в Україні на основі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Дмитро Кулеба поінформував французького колегу про руйнівні наслідки сумнозвісного рішення Конституційного Суду України для антикорупційних реформ у нашій державі та запевнив, що Президент та Уряд України рішуче налаштовані захистити ефективну роботу антикорупційної інфраструктури та інші реформи. У свою чергу, Жан-Ів Ле Дріан зазначив, що Франція підтримує рішучість, із якою Президент України Володимир Зеленський почав діяти у цій ситуації", - зауважили за підсумками розмови у відомстві.

Також Ле Дріан з Кулебою обговорили інтеграційні процеси Києва, французька сторона нагадала про позитивні підсумки саміту Україна-ЄС.

"Я глибоко переконаний, що у сучасному світі, особливо на тлі пандемії, Україна та ЄС є природними партнерами для побудови міцної економіки Європи", - цитує пресслужба міністерства Кулебу.

Водночас французький дипломат прийняв пропозицію української сторони про візит для обговорення розвиток відносин.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер держави Володимир Зеленський вирішив дати оцінку скандалу, який виник через публічний демарш КСУ. Він вважає, що за всім цим стоїть змова частини старих еліт і олігархів проти президента та проти України. Зеленський не став називати прізвища своїх ворогів, зазначивши, що їх і так всі знають.

Президент назвав їх "чортами з політичного пекла", які відкрили свої справжні обличчя. Він обурений тим, що вони вирішили протистояти суспільству заради того, щоб і далі продовжувати безкарно обкрадати українців заради власного добробуту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?