Франція опинилася в епіцентрі скандалу через Україну - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція опинилася в епіцентрі скандалу через Україну - що сталося

Франція опинилася в епіцентрі скандалу через Україну - що сталося
Джерело:  online.ua

Влада Франції вляпалася в неприємний скандал після смертельної атаки на Донбасі. Це сталося після того, як МЗС країни із запізненням повідомило про останній наступ на Сході України, крім того, пресслужба відомства датувала бій 17 лютого, хоча він пройшов 18 лютого, передає ONLINE.UA.

Наразі на сайті МЗС Франції повідомлення про бій поблизу Золотого розміщене між повідомленнями за 18 і 19 лютого.

"Франція шкодує про інтенсивні бойові дії, які відбулися 17 лютого 2020 року в районі Золотого в Україні, що призвело до нових військових втрат. Порушення режиму припинення вогню і застосування важкого озброєння суперечать Мінським угодам і висновкам саміту глав держав і урядів 9 грудня" - сказано у повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що на офіційній сторінці МЗС Франції у Twitter повідомлення про наступ поблизу Золотого з’явилося, як можна було побачити,через півтори доби після наступу бойовиків. Наразі офіційний Київ не відреагував на фейкову інформацію МЗС Франції.

Як відомо, 18 лютого зранку проросійські сили атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного. В результаті обстрілу один український воїн загинув, четверо отримали легкі поранення, їм надана медична допомога.

Варто зазначити, що ЄС того ж дня звинуватив бойовиків у порушенні режиму тиші у зв’язку з останнім загостренням на Донбасі та звернувся з вимогою до РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна висунула Кремлю жорстку вимогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?