Франція передасть Україні САУ Caesar і протитанкові ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція передасть Україні САУ Caesar і протитанкові ракети

Франція передасть Україні САУ Caesar і протитанкові ракети
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що українським військам планують постачати самохідні артилерійські установки Caesar, 40 артилеристів пройдуть навчання у Франції. Також Франція передасть Україні партію протитанкових ракет Milan.

Джерело: Ouest-France

Франція вперше розповіла про зброю для України

Макрон інтерв'ю відповів на питання про те, чи нарікають критики на недоліки в постачанні озброєнь Німеччиною та Францією, Макрон відповів, що позавчора говорив на цю тему з канцлером Олафом Шольцем.

Ми, як і раніше, поставляємо значну кількість обладнання, від Milan до Caesar, у тому числі кілька видів зброї. Я думаю, що ми повинні продовжувати йти цим шляхом. Але при цьому є червона лінія, яка полягає у тому, щоб не вступати у війну, - пояснив Макрон.

Еммануель Макрон (фото — kremlin.ru)

Досі Франція мовчала про зміст своїх військових поставок Україні. Що стосується ракет Milan, то раніше про можливість їх постачання говорили окремі французькі політики, а ось інформація про постачання САУ Caesar з'явилася вперше.

САУ Caesar можуть запускати 155 мм снаряди на відстані 40 кілометрів зі швидкістю від шести до восьми пострілів за хвилину. Обсяг цього постачання французька влада не уточнила.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?