Франція підтримує повне нафтове та газове ембарго для РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Франція підтримує повне нафтове та газове ембарго для РФ

Франція підтримує повне нафтове та газове ембарго для РФ
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон офіційно підтвердив, що його країна підтримує повне нафтове та газове ембарго для РФ після її вторгнення в Україну.

Джерело: "Європейська правда"

Франція відмовиться від російських нафти та газу

Президент Франції заперечує чутки про те, що саме за його ініціативою до завершення президентських виборів у Франції було відкладено питання ембарго на російську нафту.

На його переконання, члени Євросоюзу повинні припинити купувати нафту і газ у Росії, щоб "послабити здатність Москви" продовжувати війну.

Еммануель Макрон також нагадав про те, що Франція не залежить від постачань російського газу, а тому блокуванням ембарго займається інша країна.

Однак французький лідер зазначає - "європейський ринок є взаємопов'язаним" і в цілому "Європа залежить від російського газу".

Еммануель Макрон (фото — flickr.com)

Макрон також не захотів встановити червоні лінії для можливого застосування хімічної зброї, оскільки "ми повинні виміряти наслідки", які це матиме.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно французький лідер підтвердив, що його діалог із російським диктаторо Росії Володимиром Путіним застопорився після того, як стало відомо про різанину в Бучі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?