Франція та Німеччина попередньо підтримали ініціативу України щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція та Німеччина попередньо підтримали ініціативу України щодо Донбасу

Франція та Німеччина попередньо підтримали ініціативу України щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Законопроєкт про владу перехідного періоду, який запропонував український уряд, став об’єктом обговорення серед німецьких і французьких партнерів. Диппредставник Парижу Етьєн де Понсен наголосив, вони підтримують головні тези Києва щодо ситуації на Донбасі та врегулювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами посла, зокрема в ОРДЛО неможливо організувати вибори.

“Ми дуже добре розуміємо стурбованість України цим питанням, який становить суспільний інтерес. Ми поділяємо думку України про те, що вибори не можна проводити, поки не будуть забезпечені умови безпеки. Однак мета повинна полягати в тому, щоб провести вибори якомога швидше, оскільки голосування та управління через виборні органи є основною умовою демократії”, - пояснив де Понсен

Він зауважив, законопроєкт віцепрем’єра Олексія Резнікова буде оцінено вже незабаром.

“Зараз ми розглядаємо цей законопроєкті і в Парижі, і в Києві. Ми також обговорюємо його з нашими партнерами, зокрема з Німеччиною, щоб досягти спільної позиції. Ось чому я б вважав за краще не реагувати зараз. Загальна реакція на цей законопроєкт з'явиться найближчим часом”, - додав офіційний представник.

Водночас де Понсен виступив проти класифікації війни на Донбасі як замороженого конфлікту. Він зауважив, Україна та її партнери вживають усіх зусиль для того, щоб ситуація не перетворилася на саме таку “законсервовану” конфронтацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук виступив з неочікуваною пропозицією — він заявив, що на всеукраїнський референдум потрібно винести питання Донбасу і Криму. На його переконання, це найбільш болючі питання, і вирішувати їх потрібно невідкладно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?