Франція звинуватила Китаї у військовій допомозі Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція звинуватила Китаї у військовій допомозі Росії

Франція звинуватила Китаї у військовій допомозі Росії
Джерело:  online.ua

У Франції підозрюють Китай у наданні військової допомоги злочинній армії РФ у війні проти України.

Джерело:  CNN

Що відомо про військову допомогу Китаю Росії у війні проти України 

За словами радника президента Франції з питань зовнішньої політики Еммануеля Бонна у відповідь на питання, чи є у західних країн докази військової допомоги Росії з боку Китаю на тлі злочинної війни проти України.

Так, є ознаки того, що вони роблять речі, які ми б хотіли, щоб вони не робили. Ну... військове обладнання... наскільки нам відомо, він постачає значні військові потужності до Росії, - відповів Бонн.

За інформацією журналістів американського телеканалу із посиланням на французських високопосадовців, йдеться про товари подвійного призначення і нелетальну допомогу, зокрема,  шоломи і бронежилети.

Найбільше нам потрібно, щоб Китай утримався. Нам потрібно, щоб вони зрозуміли, що Україна - це конфлікт глобального масштабу і що ми не можемо запропонувати Україні програти з принципових міркувань, а також з міркувань, які є дуже оперативними. І те, що поставлено на карту для нас в Україні - це набагато більше, ніж, як ви знаєте, суверенітет України. Йдеться про стабільність у світі, - підкреслив Бонн.

Він підкреслив, що Китаю не слід постачати зброю та надавати економічну підтримку Росії.

Розвідка Британії звинувачує Пекін у причетності до війни Росії проти України 

За словами глави секретної служби Великої Британії MI6 Річарда Мура, Китай та його лідер Сі Цзіньпін мають безпосереднє відношення до розв'язаної Кремлем війни проти України.

Він також звинуватив КНР у "сприянні жорстоким діям військової хунти М’янми" та попередив про загрози для інших країн від китайських пасток і технологічних досягнень.

За словами Мура, зараз MI6 виділяє більше ресурсів на боротьбу з КНР, ніж на будь-що інше.

Коли Путін вдерся в Україну, китайці явно підтримали росіян. Вони повністю підтримали росіян дипломатично, вони утрималися під час ключових голосувань в Організації Об’єднаних Націй, вони абсолютно цинічно повторили всі російські тропи, особливо в таких місцях, як Африка та Латинська Америка — звинувачуючи НАТО і все таке інше, - зазначив глава секретної служби Британії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?