Франція викликала посла РФ за образливі карикатури про європейців у Твіттері
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція викликала посла РФ за образливі карикатури про європейців у Твіттері

Франція викликала посла РФ за образливі карикатури про європейців у Твіттері
Джерело:  online.ua

Російський посол у Франції Олексій Мешков опублікував на офіційній сторінці в Твіттері карикатури, які ображають Європу та європейців.

Джерело: Le Figaro

Посла Росії в Парижі викликали в МЗС Франції в п'ятницю після публікації карикатур у його акаунті в Twitter, які французька дипломатія визнала «неприйнятними».

Ці пости неприйнятні. Ми чітко сказали це сьогодні російському послу, – заявили у МЗС Франції.

На одному з малюнків європейці на колінах облизують сідниці дядька Сема та напис англійською «Європейська солідарність як вона є».

Друга карикатура представляє алегорію хворої Європи, що лежить на ліжку, в яку її мучителі, США та Європейський Союз, вводять різні речовини під назвою «неонацизм», «русофобія» чи «Ковід-19».

Фото - скріншот

Ми намагаємося підтримувати необхідний канал діалогу з Росією, але ці дії абсолютно недоречні, - додали в МЗС.

У посольстві Росії підтвердили, що «питання про опублікований твіт було піднято, серед іншого» під час розмови з послом в п’ятницю вранці.

Цей твіт, який з’явився в четвер, був видалений.

Російський посол зі свого боку "звернув увагу наших французьких колег на провокації та акти вандалізму проти російських дипломатичних представництв у Франції", - заявили у пресслужбі посольства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?