Франція вимагає від ЄС оголосити торгову війну Китаю — відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Франція вимагає від ЄС оголосити торгову війну Китаю — відома причина

Франція вимагає від ЄС оголосити торгову війну Китаю — відома причина
Джерело:  online.ua

Команда французького лідера Еммануеля Макрона наполягає на тому, щоб члени Євросоюзу розпочали розслідування щодо тарифів на китайські електромобілі. Офіційний Париж занепокоєний тим, що східний продукт може повністю витіснити дорожчі аналоги на ринку автомобілів.

Джерело: Politico

Євросоюз може розпочати торгову війну з Китаєм: що сталося

Французька влада вимагає, щоб офіційний Брюссель визнав несправедливими перевагами Китаю в експортних секторах, таких як електромобілі.

Однак поки Євросоюз не надто поспішає починати масштабну торгову війну З КНР.

Чи вдасться команді Макрона добитися свого - стане відомо, під час зустрічі лідерів ЄС на саміті у червні.

Берлін та інші країни були вражені катастрофічною спробою Брюсселя використати торгові інструменти ЄС проти Пекіна у 2013 році. Тож, ймовірно, вони виступатимуть за більш обережний шлях, щоб не спровокувати Китай на введення контрзаходів проти промисловості ЄС, - йдеться в повідомленні.

Торгова війна між ЄС та Китаєм може початися й з інших причин

Що важливо розуміти, розслідування щодо електромобілів — не єдина претензія до Китаю, над якою працює головний спеціаліст Єврокомісії з правоохоронних органів у сфері торгівлі Деніс Редонне.

Окрім того, Євросоюз також розглядає свою першу справу згідно з новим міжнародним інструментом закупівель проти китайських медичних пристроїв.

Офіційний Брюссель стурбований том, що Пекін може використати щедру державну підтримку для випуску дуже дешевих транспортних засобів, які можуть заполонити ринок ЄС. Комісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон сказав, що він "дуже підтримує якнайшвидше відкриття розслідування демпінгу щодо електромобілів". Єврокомісія не дала жодних коментарів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?