Росія отримує "шахеди" на регулярній основі — розвідка Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія отримує "шахеди" на регулярній основі — розвідка Британії

Росія отримує "шахеди" на регулярній основі — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Дрони Shahed постачаються Росії невеликими партіями, проте спостерігається регулярність таких поставок. Запуск БПЛА робить удари РФ по території України більш швидкими та неочікуваними.

Джерело: Міноборони Британії

Іранські безпілотники регулярно постачаються до РФ

Повідомляється, що з початку березня Росія, ймовірно, запустила щонайменше 71 безпілотник іранського виробництва Shahed.

Цілями атаки дронів була здебільшого критична інфраструктура по всій Україні.

До цього наприкінці лютого спостерігалася невелика пауза до двох тижнів, коли безпілотники не використовувалися, після чого почалися регулярні поставки та удари по Україні.

В Британській розвідці зазначають, що Росія, ймовірно, запускає “шахеди” з двох напрямків: з Краснодарського краю та з Брянської області РФ.

Це дозволяє Росії гнучко націлюватися на широкий сектор України та зменшує час польоту до цілей на півночі України. Імовірно, це також буде подальша спроба розтягнути українську ППО, – зазначили в розвідці.

Іран модернізував дрони Shahed

Нещодавно повідомлялося, що іранські фахівці розпочали використання нової платформи для запуску бойових дронів Shahed-191.

Пересувна платформа для запуску ударних дронів Shahed-191 була розроблена іранськими інженерами.

Завдяки такій пересувній системі безпілотник може бути відправлений до бойової місії практично з будь-якої точки.

Є припущення про те, що Іран може передати безпілотник Shahed-191 Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?