У ГУР розповіли скільки ракет та шахедів залишилося у росіян
Категорія
Політика
Дата публікації

У ГУР розповіли скільки ракет та шахедів залишилося у росіян

У ГУР розповіли скільки ракет та шахедів залишилося у росіян
Джерело:  online.ua

Представник ГУР розповів що росіяни попри санкції планують подвоїти обсяги виробництва ракет. У ворога залишилося близько 200 "шахедів", проте він їх економить.

Джерело: РБК-Україна

Скільки ракет лишилось у росіян

Заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю зазначив, що росіяни мають намір подвоїти обсяги виробництва таких ракет, як "Калібр", "Х-101"та"Іскандер". Але головною їх перешкодою, за його словами, є санкції.

Він додав, що у росіян, за підрахунками ГУР, залишилося 15% високоточних "Іскандерів", "Калібрів", “Х-101”, “Х-555”, "Кинжалів" та “Х-22” від тих обсягів, які були до початку війни.

Запаси "Калібрів", “Х-101” та “Х-555”, додав Скібіцький, складають навіть менше ніж 10%.

На сьогодні росіяни справді намагаються накопичити ракети, щоби вони не просто могли наносити удари по нашій інфраструктурі, а і щоб ця бойова зброя була націлена на військові об'єкти, на угруповання, на пункти управління, на систему логістики, – сказав представник ГУР.

Він також зазначив, що Росія вже не здатна випускати за одну атаку 90-110 високоточних крилатих ракет, як це було раніше.

Тому зараз, за словами Скібіцького, вони намагаються накопичувати та наносити масовані удари з застосуванням різних засобів ураження.

Які запаси шахедів лишилися у РФ

Скібіцький заявив, що у росіян залишилося ще близько 200 одиниць БПЛА типу "Шахед-136". Проте він додав, що вони більше не використовуються так масово, як раніше.

Це підтверджує те, що в них немає великого запасу – вони економлять, — додав він.

Він зазначив, що “шахеди” РФ отримує партіями 250-300 штук.

На сьогодні росіяни використали до 800 одиниць.

Представник ГУР заявив, що безпілотник не складний у виробництві, але проце ускладнюють накладені на РФ санкції, тому налагодити виробництво можливо буде в обхід санкцій, контрабандою чи через треті країни.

Проте ми знаємо, що вони будуть намагатися налагодити своє виробництво цих дронів. Ми чітко розуміємо, де вони планують це робити та як, – сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?