Хто насправді готує Україну до весняного контрнаступу – дані Politico
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто насправді готує Україну до весняного контрнаступу – дані Politico

Хто насправді готує Україну до весняного контрнаступу – дані Politico
Джерело:  online.ua

Згідно з даними видання Politico, наразі США максимально швидко перекидають техніку на фронт, а також тренують українських воїнів для масштабного контрнаступу, який повинен розпочатися наприкінці весни.

Джерело:  Politico

Пентагон закликає посилити підтримку України

Як відомо, глава Пентагону Ллойд Остін 15 березня чітко дав усім зрозуміти, що "Україна не може гаяти часу".

Ми повинні швидко і повністю виконати наші обіцянки... Це включає в себе доставку нашої бронетехніки на поле бою і забезпечення того, щоб українські солдати якнайшвидше отримали підготовку, запасні частини і технічну підтримку, необхідну їм для використання цих нових систем, - наголосив глава Міноборони США.

Окрім того, наголошується, команда Джо Байдена схвильована тим, що у Збройних сил України стрімко зменшуються запаси боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, а також стає дедалі менше досвідчених солдатів.

Офіційний Вашингтон має намір зробити усе можливе, щоб наші бійці мали зброю, яка дозволить піти у контрнаступ уже незабаром.

Як США готують Україну до весняного контрнаступу

Сотні західних танків і бронетехніки, зокрема й техніка, що дасть можливість зводити мости та через річки, уже прямують в Україну.

Окрім того, США та ЄС надають ЗСУ величезну кількість боєприпасів і 155-мм снарядів, яких так потребують українські воїни.

Один із інсайдерів звертає увагу на те, що протягом останніх чотирьох-п'яти місяців Україні надавали саме то, що їй потрібно для весняного контрнаступу.

Не можна також не згадати, про те, що в минулому місяці понад 600 українців завершили 5-тижневу програму підготовки в Німеччині.

За словами американських чиновників, Київ ще не визначився зі стратегією, але у нього є, по суті, два варіанти: просуватися на південь через Херсон до Криму або рухатися на схід зі своєї північної позиції, а потім на південь, відрізавши російський сухопутний міст, - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?