Франція вимагає від Німеччини заблокувати Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція вимагає від Німеччини заблокувати Північний потік-2

Франція вимагає від Німеччини заблокувати Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Французька влада вважає російський газопровід Північний потік-2, який будують в Німеччині, небезпечним для Європи. Тому офіційний Париж пропонує трубопровід використовувати як потужний санкційний інструмент проти беззаконня, яке влаштувала команда російського президента Володимира Путіна не тільки на міжнародній арені, а й в Росії. Держсекретар у справах Європи при Міністерстві закордонних справ Франції Клеман Бон вважає, що можна нанести потужний удар по Росії блокуванням Північного потоку-2, тому закликає владу Німеччини скористатися цією можливістю і покарати Кремль за жорсткий розгін протестів в Росії, які охопили країну після незаконного арешту опозиціонера Олексія Навального. Про це Бон заявив в ефірі радіостанції France Inter, передає ONLINE.UA.

"Варіант санкцій проти Північного потоку-2 знаходиться на розгляді", - повідомив Бон, але підкреслив, що остаточне рішення за Німеччиною.

Представник офіційного Парижу нагадав, що влада Франції з самого початку сумнівалася щодо безпеки Північного потоку-2, проти запуску якого виступають багато країн світу, включаючи США. Бон також додав, що Франція вже виступала за блокування російського проекту.

Важливо відзначити, що вже і в Росії не виключають, що будівництво газопроводу "Північний потік 2" доведеться призупинити або навіть скасувати. Причиною для цього, як зазначає керівництво "Газпрому", можуть стати обставини політичного характеру. При цьому президент Росії Володимир Путін і глава МЗС Німеччини Гайко Маас розраховують, що газопровід Північний потік - 2 буде добудований до кінця 2021 року. Вони сподіваються, що Берліну вдасться змінити ставлення США до газопроводу при новому президенті Джо Байдена. На даний момент газопровід добудований більш ніж на 90%, а остання ділянка, яку залишилося прокласти, знаходиться в водах Данії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, який зараз займає пост голови ради директорів "НК "Роснефть" і голови ради директорів належить "Газпрому" компанії Nord Stream 2, знову заступився за Росію і команду російського президента Володимира Путіна. Він запевняє, що вся критика Північного потоку-2 не відображає думки більшості німців, тому вважає вкрай важливим запустити газопровід і налагодити партнерські відносини з Росією. Важливо відзначити, що ще кілька днів тому Шредер звинувачував Путіна в тому, що той переступив недозволені межі, причому не тільки щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?