Франція закликала до потужних санкцій проти Росії за розгін протестів
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція закликала до потужних санкцій проти Росії за розгін протестів

Франція закликала до потужних санкцій проти Росії за розгін протестів
Джерело:  online.ua

Весь світ стурбований ситуацією в Росією, де напередодні силовики за наказом Кремля жеорстко розігнали масштабні протести на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального і незаконно затримали тисячі людей. США, країни Балтії, Велика Британія, Німеччина та інші країни Європи засудили режим російського лідера Володимира Путіна в порушенні прав людей. Прокоментував шокуючі події в Росії і міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан. Він вражений масштабами протестів і обурений реакцією Кремля на них. Глава МЗС Франції вважає, що Євросоюз повинен негайно запровадити дієві санкціі проти Росії за розгін протестів і арешт Навального. Це питання обговорять вже завтра, 25 січня, на засідання міністрів закордонних справ ЄС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на France Inter.

"Я вважаю це зміщення до авторитаризму дуже тривожним. Я вважаю нестерпним підрив правової держави цими масовими і превентивними арештами. Я вважаю також, що успіх протестів на всій російській території вражає. Що стосується санкцій, необхідно їх зробити дійсно дієвими. І дискусії на цю тему пройдуть завтра на Євроради ", - заявив очільник МЗС Франції.

Жан-Ів Ле Дріан нагадав, що інцидент з отруєнням Навального стався не вчора, і це, за його словами, була спроба вбивства. Але оскільки російська влада зайняла позицію заперечення реальності, то Євросоюз, підкреслив французький міністр, не міг цього прийняти і ввів санкції.

"Ми ввели заходи, в тому числі проти оточення президента Путіна. Одноголосним рішенням - оскільки такі заходи вводяться тільки на європейському рівні - ми ввели візову заборону і заморожування авуарів щодо цілої низки осіб", - нагадав глава МЗС Франції, який наполягає на тому, щоб Європа посилила режим санкцій на Кремль.

Французький міністр додав, що обурливі способи Путіна контролювати внутрішню ситуацію в Росії підриває прагнення Франції до довіри і безпеки.

Нагадаємо, напередодні в Москві пройшли масштабні протести, в яких взяли участь понад 100 тисяч осіб - ця протестна акція стала найбільшою за багато років. Акції проводилися на підтримку опозиціонера Олексія Навального, якого заарештували після прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". В ході акцій 23 січня по всій Росії затримали майже 3,3 тисячі осіб - це справжній антирекорд в історії, оскільки в Росії такого не було ніколи. Затримання супроводжувалися побиттям протестувальників, силовики застосовували палиці і били людей ногами. Люди скандували: "Це наша земля", "Ми тут влада", "Відпускай!", "Путін-злодій", "Путіна у відставку", Ми не боїмося. Раз. Два. Три, Путін йди "," Поверни палац народу ". На протести люди також принесли йоржики, труси, плакати з написом" Ми живемо на складі бруду ", які стали символами недавнього розслідування Навального про палац Путіна в Геленджику.

Розгін протестів в Росії вже засудили міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви і глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель. Вони вважають, що Европа должа рішуче покарати Путіна санкціями за побиття мирних громадян.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль нарешті прокоментував масштабні протести в Росії. Спікер Кремля Дмитро Пєсков оцінив ситуацію і заявив, що за Путіна голосує більше людей, ніж напередодні вийшли на вулиці на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Він переконаний, що Путін користується більше підтримкою росіян, ніж опозиційний політик, який збирає незаконні акції протесту, перебуваючи під арештом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?