Франція зірвала чергову провокацію окупантів Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція зірвала чергову провокацію окупантів Криму

Франція зірвала чергову провокацію окупантів Криму
Джерело:  online.ua

Окупанти українського Криму, порушуючи всі міжнародні норми і правила, задумали провести черговий захід із залученням західних фахівців, щоб знову спробувати домогтися міжнародного визнання окупації. Зокрема, Кремль анонсував історико-археологічний проєкт під назвою "Крим-Севастополь 2020", для участі в якому запросив представників наукових установ Франції. Французькі вчені відмовилися брати участь в проєкті окупантів і зірвали їх провокаційні плани. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Представництві президента України в АР Крим.

"В результаті своєчасно проведеної роботи, представники наукових установ Франції відмовилися від участі в так званих міжнародних заходах та інформаційних акціях окупаційної влади півострова. Плани окупантів були зірвані. Міжнародне право має значення. Автономна Республіка Крим і місто Севастополь були, є і будуть невід'ємною частиною території України", - повідомили в Представництві президента України.

У Представництві президента України в Криму підкреслили, що системно і плідно взаємодіють з державними органами України для запобігання спробам окупантів українського півострова домогтися міжнародного визнання російської анексії півострова через контакти з іноземними прихильниками і пропаганду.

Нагадаємо, влітку минулого року група євродепутатів Франції несподівано для всіх вирішила поїхати на окупований український півострів, щоб оцінити результати незаконного голосування за зміну Конституції РФ, яке команда російського президента Володимира Путіна влаштувала там в порушення міжнародного права. Офіційний Париж запевнив українську владу в незмінній позиції щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі в рамках ООН та інших міжнародних організацій. Влада Франції відхрестилася від візиту європарламентарів на окупований український півострів, зазначивши, що це було їхнє особисте рішення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Twitter зробив "офіційним" статус аккаунта МЗС РФ в окупованому Криму. В Україні закликали соцмережа негайно заблокувати обліковий запис профілю "МЗС РФ в Криму" і назвали його верифікацію неприпустимою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?