Twitter зробив "офіційним" статус аккаунта МЗС РФ в окупованому Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Twitter зробив "офіційним" статус аккаунта МЗС РФ в окупованому Криму

Twitter зробив "офіційним" статус аккаунта МЗС РФ в окупованому Криму
Джерело:  online.ua

Соціальна мережа Twitter верифікуваластатус акаунту Міністерства закордонних справ Росії в окупованому Криму. У сторінки російських окупантів з'явився значок, який підтверджує справжність профілю. В описі облікового запису вказано, що це "офіційний твіттер-аккаунт представництва МЗС Росії в місті Сімферополь". Важливо відзначити, що такі представництва у МЗС РФ є в різних російських містах. До речі, сама сторінка була створена ще в 2015 році, але "офіційний" статус отримала тільки зараз. Користувачі мережі обурені підтримкою тероризму Twitter і вимагають зняти "галочку" з аккаунта - вони масово коментують ситуацію під хештегом #TwitterSupportsTerrorism і #CrimeaIsUkraine. На скандальний інцидент вже відреагувала заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в Twitter. Вона закликала соцмережу негайно заблокувати обліковий запис профілю "МЗС РФ в Криму" і назвала його верифікацію неприпустимою, передає ONLINE.UA.

"На додаток до двох нашим попередніх закликів ми повторюємо, що абсолютно неприйнятно ставити так званому "МЗС Росії в Криму" перевірену галочку, поки міжнародне співтовариство, включаючи більшість країн-членів ООН чітко говорять #CrimeaIsUkraine. Twitter повинен негайно заблокувати цей аккаунт!" - прокоментувала інцидент представниця українського МЗС.

Користувачі мережі також не приховують свого обурення. Вони публікують скріншоти зі сторінки аккаунта так званого представництва МЗС Росії і виступають проти верифікації.

Нагадаємо, кілька днів тому агентство російської служби ВВС знову позначило міста Криму як "російські". Сімферополь і Севастополь були вказані в інтерактивній карті масштабних протестів в Росії, які пройшли на підтримку Навального. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубра задав запитання ВВС, коли це українські міста стали "російськими". Відреагували на скандальну публікацію і в МЗС України. Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко нагадав ВВС про норми міжнародного права, підкресливши, що Севастополь і Сімферополь ніколи не були містами Росії, а Крим не анексований, а окупований.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський Яндекс переводить ім'я Путіна фразами про вбивства. Також ім'я президента Росії сервіс пропонує використовувати в фразах про підтасовування результатів виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?