Франція зробила важливу заяву щодо війни на Донбасі: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція зробила важливу заяву щодо війни на Донбасі: з'явилося відео

Франція зробила важливу заяву щодо війни на Донбасі: з'явилося відео

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро закликав Росію вплинути на бойовиків ДНР і ЛНР для знаходження політичних рішень врегулювання ситуації на Донбасі, а також заявив про чергові переговори в "нормандському форматі", які відбудуться в Парижі в найближчі дні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські Новини.
"У найближчі дні в Парижі ми будемо далі проводити чергові консультації "нормандського формату", - сказав Еро на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.
За його словами, кожна зустріч в "нормандському форматі" - це просування, хоч переговірників і звинувачують в тому, що прогрес незначний. Глава французького МЗС також закликав Росію вплинути на бойовиків на Донбасі.
"Необхідно докласти ще багато зусиль для того, щоб досягти розведення сил і техніки... Росія має вплив на сепаратистів на Донбасі, і я знову закликаю Росію використовувати цей вплив на сепаратистів, щоб знайти вихід із ситуації, і щоб ми могли знайти політичне рішення цього конфлікту", - заявив він.
Як підкреслив міністр, йому відомо, що це питання дуже складне і чутливе для українців, але у Франції його вважають єдино можливим виходом.
Читайте також: Кл імкін в США отримав важливі гарантії по Україні: з'явилося відео
Еро також зазначив, що для пошуку політичного рішення необхідно виконання базових пунктів за безпеку. Він вважає, що санкції щодо Росії повинні бути збережені до повного виконання досягнутих в Мінську домовленостей.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії збудилися через звинувачення президента Франції Франсуа Олланда в тому, що РФ використовує всі засоби, щоб впливати на громадську думку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?