Франції передали ноту: скандал із заявою Макрона про українців та болгар триває
Категорія
Світ
Дата публікації

Франції передали ноту: скандал із заявою Макрона про українців та болгар триває

Франції передали ноту: скандал із заявою Макрона про українців та болгар триває
Джерело:  online.ua

Французька влада зазнала жорсткої критики з боку Болгарії через нещодавню заяву президента Еммануеля Макрона. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БГНЕС.

Болгарська міністерка закордонних справ Катерина Захарієва звернулася до МЗС Франції з нотою протесту.

Окрім того, міністерство викликало до себе дипломатичну представницю Парижа Флоранс Робін. Від неї вимагали пояснень стосовно "українських і болгарських банд", які Макрон згадав під час інтерв'ю напередодні.

Нагадаємо, президент Франції оголосив, що краще ставиться до легальних мігрантів з африканського континенту, ніж до українців і болгар, які збиваються у банди та приїжджають у його країну.

Опозиційні сили звинуватили Макрона після цього інтерв'ю у спробі загравати з правим крилом свого потенційного електорату. Йдеться про підготовку до виборів 2022 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, українське Міністерство закордонних справ викликало до себе французького посла для пояснень. Дипломат проінформував Київ, що Париж не має жодних претензій до українців, які подорожують французькою територією. Заяву Макрона він назвав вирваною з контексту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?