МЗС відреагувало на скандальну заяву Макрона про українців
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відреагувало на скандальну заяву Макрона про українців

МЗС відреагувало на скандальну заяву Макрона про українців
Джерело:  online.ua

Французького посла викликали у Міністерство закордонних справ України через нещодавню заяву президента Еммануеля Макрона. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу дипвідомства.

Напередодні французький лідер заявив, що до його країни нібито прибувають українські "банди" нелегальних мігрантів.

"Посол Франції відзначив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає. Відтак, слова Е.Макрона, які стосувалися проблематики міграції та законного працевлаштування, були висмикнуті з контексту", - зазначили в МЗС.

Сторони погодилися про існування між країнами порозуміння у питанні пересування громадян.

Як повідомляв ONLINE.UA, Еммануель Макрон виступив з неоднозначним твердженням в інтерв'ю місцевим медіа. Він стверджує, що надає перевагу легальним мігрантам з країн Африки, аніж нелегалам буцімто з України чи Болгарії.

На думку опозиції, президент Франції таким чином намагається підіграти право налаштованому електорату. Такі твердження розкритикували в уряді, нагадавши про право Макрона звертатися до усього населення його країни шляхом медіа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?