Францію накрила повінь. Потужний шторм зносить будинки, люди зникають без вести
Категорія
Світ
Дата публікації

Францію накрила повінь. Потужний шторм зносить будинки, люди зникають без вести

Францію накрила повінь. Потужний шторм зносить будинки, люди зникають без вести
Джерело:  online.ua

У суботу, 3 жовтня, на півдні Франції продовжує бушувати шторм "Алекс", який викликав масштабну повінь. В результаті стихійного лиха вже відомо про 9 зниклих безвісти людей, 20 людей загинули. Особливо руйнівні наслідки повені отримали курортне місто Ніцца, Бретань на північному заході і Лазурний берег на південному сході Французької Рив'єри - там сила вітру досягає 180 км/год, а за попередню добу випала чотиримісячна норма опадів. В регіоні знеструмлено тисячі будинків. Крім того, кілька будинків знесло водою, а в селищі Сен-Мартен-Везюбі обвалився міст - воно досі відрізане від зовнішнього світу. Моторошні фото і відео наслідків повені у Франції публікують очевидці в соцмережах, передає ONLINE.UA.

Варто відзначити, що масштаб стихійного лиха у Франції перевищив повінь 3 жовтня 2015 року, коли в районі Французької Рив'єри загинули 20 осіб. Напередодні, 2 жовтня, через наближення негоди було оголошено тривогу в департаменті Приморські Альпи на кордоні з Італією. У суботу, 3 жовтня, влада Франції знизила небезпека повені до оранжевого рівня, оскільки шторм почав переміщатися ближче до Італії.

Рятувальна операція у Франції триває. У ній беруть участь 850 чоловік і вертольоти цивільної безпеки. Метеорологічна служба Франції повідомила в суботу, що, хоча кількість опадів в Приморських Альпах зменшилася, підвищення рівня води в ряді водойм все ще становить загрозу. Влада Приморських Альп закликали жителів не залишати домівки і не користуватися автомобілями без крайньої потреби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що масштабні пожежі на Луганщині розпалюють бойовики "ЛНР". У МВС показали відео з паліями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?