Францію та Іспанію охопили лісові пожежі – сотні загиблих
Категорія
Світ
Дата публікації

Францію та Іспанію охопили лісові пожежі – сотні загиблих

Францію та Іспанію охопили лісові пожежі – сотні загиблих
Джерело:  online.ua

За словами іноземних журналістів, у Франції через аномально високі температури і спричинені ними пожежі евакуювали 14 тисяч осіб, а в Іспанії спека стала причиною 360 смертей.

Джерело:  Reuters

Сотні людей загинули внаслідок пожеж у Франції та Іспанії

Згідно з останніми даними, близько 14 000 людей вдалося евакуювати з французького регіону Жиронда 16 липня, оскільки понад 1200 пожежників намагалися взяти вогонь під контроль.

Протягом останніх тижнів лісові пожежі охопили Францію, а також інші європейські країни, зокрема Португалію та Іспанію, і в суботу в регіоні Жиронда горіло понад 10 000 гектарів (25 000 акрів), порівняно з 7300 гектарами в п’ятницю.

Згідно з останнім попередженням про погоду, 38 із 96 департаментів Франції оголосили про "помаранчевий" рівень небезпеки, а мешканців цих районів закликали бути пильними. Очікується, що хвиля спеки на заході Франції досягне піку в понеділок, коли температура підніметься вище 40 градусів Цельсія (104 Фаренгейта). У сусідній Іспанії рятувальники боролися з пожежами в суботу після надзвичайно високих температур, які досягали 45,7 C (114 F), - йдеться в повідомленні.

Як зазначають представники Інституту охорони здоров’я Карлоса III, хвиля спеки, що затягнула майже на тиждень, стала причиною 360 смертей.

Окрім того, наголошується, що понад 3000 людей довелося евакуювати з домівок через велику лісову пожежу поблизу Міхаса, міста в провінції Малага, популярного серед туристів з Північної Європи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?