Французький винахідник перелетів Ла-Манш на флайборді – відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Французький винахідник перелетів Ла-Манш на флайборді – відео

Французький винахідник перелетів Ла-Манш на флайборді – відео
Джерело:  BBC

Француз Френкі Запата зміг успішно перетнути протоку Ла-Манш завдовжки 35,4 кілометра на самостійно розробленому флайборді – компактному літаючому апараті з реактивними двигунами.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC, 40-річний винахідник вилетів з Сангатта на північному узбережжі Франції. Вже за 20 хвилин він приземлився у бухті Сент-Маргарет неподалік від Дувра на півдні Великої Британії. Щоправда, на півдорозі Запата зробив планову зупинку на човні, щоб дозаправитися пальним зі свого рюкзаку.

Швидкість флайборда, який сконструював француз, під час перетину протоки Ла-Манш сягала 150-160 км/год. Висота польоту була відносно невеликою – усього 15-20 метрів над водою.

Після приземлення Запата сказав журналістам, що останні п’ять-шість кілометрів він справді насолоджувався польотом. «Не мені судити, чи це історична подія. Час покаже», – розповів винахідник.

За словами Запати, його команда створила флайборд лише три роки тому, а тому політ над Ла-Маншем – неймовірне досягнення.

Минулого місяця перша спроба француза перелетіти через протоку завершилася невдало – він впав у воду, намагаючись дозаправитися.

Вперше Френкі Запата зі своїм флайбордом привернув увагу глядачів 14 липня – під час параду у День взяття Бастилії у Парижі. Тоді він трохи політав над Єлисейскими полями перед президентом Макроном з чимось, схожим на автомат чи рушницю.

Нагадаємо, що шведський винахідник не так давно кинув виклик Ілону Маску, створивши «водну Tesla».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?