ФРН назвала три причини для завершення будівництва Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

ФРН назвала три причини для завершення будівництва Північного потоку-2

ФРН назвала три причини для завершення будівництва Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Будівництво російського газогону “Північний потік-2” у Балтійському морі вийшло на фінішну пряму, нагадали у Німеччині. Саме ця майже завершеність проєкту впливає на високий рівень підтримки його з боку офіційного Берліна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами німецького депутата Родеріха Кізеветтера, який представляє у парламенті “Християнсько-демократичний союз”, скасовувати проєкт — політично неправильне рішення для німецької сторони.

“По-перше, уряду ФРН доведеться виплачувати величезні компенсації. По-друге, це стане порушенням договору”, - вважає член комітету Бундестагу з контролю над спецслужбами.

Він звернув увагу на забезпечення більшого впливу на Росію з боку федерального німецького уряду завдяки “Північному потоку-2”, оскільки Кремль залежатиме від отримання прибутку та постачання газу.

“В тому випадку, якщо проєкт буде добудований, а закупівлі газу будуть ув'язані з питанням політики Росії в мінському процесі, в питаннях сходу України та Криму, дії Росії в Сирії та Лівії, в питаннях розслідування отруєнь Скрипалів, замовного вбивства в Берліні або отруєння Навального”, - стверджує Кізеветтер.

Нагадаємо, будівництво зупинили напередодні Нового року 2019-2020. Кремлівська сторона намагалася завершити проєкт до терміну, в який закінчується контракт на транзит газу Україною Тоді РФ могла б постачати додаткові обсяги палива до ЄС та не залежати від української системи.

Утім, американські санкції разом з позовами екологів у Європі де-факто поклали край будівництву. “Північний потік-2” не добудований досі, станом на кінець січня 2021 року та невідомо, коли це все ж таки станеться.

Як повідомляв ONLINE.UA, позиція нового американського президента Джо Байдена щодо газогону “Північний потік-2” полягає в його шкідливості для Європи. Державний лідер Сполучених Штатів вважає, кремлівський газовий проєкт не несе жодної вигоди для країн регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?