У Байдена натякнули на продовження тиску на Північний потік-2
Категорія
Світ
Дата публікації

У Байдена натякнули на продовження тиску на Північний потік-2

У Байдена натякнули на продовження тиску на Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Позиція нового американського президента Джо Байдена щодо газогону “Північний потік-2” полягає в його шкідливості для Європи. Державний лідер Сполучених Штатів вважає, кремлівський газовий проєкт не несе жодної вигоди для країн регіону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами речниці Білого дому Джен Псакі, оновлена адміністрація вивчатиме рішення щодо санкцій проти будівництва “Потоку”.

“Президент і надалі вважає, що “Північний потік-2” - це погана угода для Європи”, - наголосила Псакі.

Прессекретарка підкреслила, що Байден має намір проводити консультації з європейськими партнерами з приводу тиску.

Напередодні До Байден провів перші переговори з низкою світових лідерів та керівників міжнародних структур. Зокрема, він мав контакт з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель.

Невідомо, чи торкалися вони під час телефонної бесіди теми “Північного потоку-2” - саме офіційний Берлін виступає прихильником цього проєкту на міжнародному рівні. Титульною, винесеною в публічний простір, темою переговорів стало протистояння коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, “Північний потік-2” знаходиться на фінальній стадії будівництва вже тривалий час, оскільки американський уряд ще за каденції Дональда Трампа розпочав санкційний тиск на компанії, які над цим працювали. Пізніше відповідне рішення доповнювали новими юридичними особами, “відрізаючи” Росію від додаткових варіантів завершення проєкту.

Як повідомляв ONLINE.UA, після того, як німецькі екологи оскаржили дозвіл на продовження будівництва російського газопроводу Північний потік-2 в Німеччині, завдяки чому роботи довелося тимчасово призупинити, за заморозку проєкту виступив лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер. Він пропонує накласти мораторій на “Північний потік-2”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?