У Бундестазі пропонують заморозити Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Бундестазі пропонують заморозити Північний потік-2

У Бундестазі пропонують заморозити Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Після того як німецькі екологи оскаржили дозвіл на продовження будівництва російського газопроводу Північний потік-2 в Німеччині, завдяки чому роботи довелося тимчасово призупинити, за заморозку проекту виступив лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер. Він пропонує накласти мораторій на Північний потік-2, оскільки вважає, що Берлін не може вести як і раніше справи з Росією, поки Москва порушує основні людські та громадянські права. З таким закликом він звернувся після масштабних протестів в Росії, які пройшли в сотні російських міст на підтримку опозиціонера Олексія Навального і на яких було затримано понад 3,3 тисячі людей - це абсолютний антирекорд в історії РФ. Також Лінднер закликав тісно пов'язати газову співпрацю Німеччини і Росії з інтересами Євросоюзу і України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Поки в Росії порушуються основні людські та громадянські права, ми не можемо вести з нею справи, як зазвичай. Це стосується і таких інфраструктурних проектів, як Північний потік - 2. Зараз потрібно не принципово відмовлятися від цього проекту, але оголосити мораторій", - призается Лінднер.

Німецький політик підкреслив, що у співпраці з РФ по Північному потоку-2 важливо створити механізм безпеки від шантажу Москви для всіх.

"Якщо Москва перекриє Україні газовий кран, то це повинно автоматично мати наслідки для поставок газу по "Північному потоку - 2". Це виключить спроби одностороннього шантажу з боку Москви, в той же час ми збережемо важливе співробітництво в сфері енергетики", - пояснив свою позицію Лінднер.

Важливо відзначити, що вже і в Росії не виключають, що будівництво газопроводу "Північний потік 2" доведеться призупинити або навіть скасувати. Причиною для цього, як зазначає керівництво "Газпрому", можуть стати обставини політичного характеру. При цьому президент Росії Володимир Путін і глава МЗС Німеччини Гайко Маас розраховують, що газопровід Північний потік - 2 буде добудований до кінця 2021 року. Вони сподіваються, що Берліну вдасться змінити ставлення США до газопроводу при новому президенті Джо Байдена. На даний момент газопровід добудований більш ніж на 90%, а остання ділянка, що залишилося прокласти, знаходиться в водах Данії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посол України заявив про втрату довіри до Німеччини через Північний потік-2. Андрій Мельник вважає, що цей проект вдарить по політичному іміджу Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?