Фронт армії РФ незабаром може посипатись — прогноз експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Фронт армії РФ незабаром може посипатись — прогноз експерта

Фронт армії РФ незабаром може посипатись — прогноз експерта
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Петро Черник звертає увагу на те, що Збройні сили України близькі до оперативного оточення Кліщіївки на Бахмутському напрямку. На його переконання, це може стати першим кроком до каскадного обвалу російського фронту. Однак все одно не можна не недооцінювати російських окупантів.

Джерело: "24 Канал"

Обвал російського фронту справді може статися

Як вважає Петро Черник, наші захисники можуть створити передумови для знищення угруповання у Бахмуті.

Рухаємось до оперативного оточення цієї зони. Якщо нам вдасться знищити це угруповання або якби кілька тисяч росіян здались в полон, це справді може стати першої відправною точкою для каскадного обвалу фронту, – підкреслив військовий експерт.

Це саме та перспектива, яка може відкритись перед українськими силами.

Проте у жодному разі не можна поспішати із передчасними висновками.

За словами Петра Черника, також не варто розраховувати на те, що армія РФ просто втеча чи відійде з Бахмута.

Це політичне рішення. Путін навіть нагородив "героїв" за "взяття Бахмута". Тож вони будуть надалі класти там все, що можуть. Це насправді вітається, – пояснив експерт.

Росіяни не збираються здаватися

Черник звертає увагу на те, що найзапекліші бої за Бахмут точилися між українськими воїнами та вагнерівцями. Станом на сьогодні залишилася лише регулярна армія РФ.

Справді вагнерівці – чи не найбоєздатніші частини московського імперіалізму, бо ж це не армія, а приватна структура. Але й регулярні війська воюють успішно. Не можна ворога недооцінювати, – попередив експерт.

Попри це, станом на сьогодні стратегічна ініціатива залишається на боці українських військ.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?