ФСБ отримала змогу слідкувати за росіянами у всіх соцмережах
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ отримала змогу слідкувати за росіянами у всіх соцмережах

ФСБ отримала змогу слідкувати за росіянами у всіх соцмережах
Джерело:  online.ua

ФСБ та російські правоохоронці отримали доступ до зашифрованих месенджерів Telegram, Signal і WhatsAp з метою слідкування за громадянами РФ.

Джерело:  The New York Times

Що відомо про стеження за росіянами з боку ФСБ та поліції 

Зокрема, журналісти видання посилаються на документи російських постачальників технологій для силовиків.

Наразі російські силовики можуть відстежувати  листування росіян, однак читати власне самі повідомлення в месенджерах, що використовують технологію наскрізного шифрування, залишається неможливим.

Автори матеріалу зазначають, що найнебезпечнішою розробкою залишається програма NetBeholder, розроблена "МФІ Софт" - дочірньою компанією "Цитаделі", пов'язаної з Алішером Усмановим.

Входять до її групи фірми "МФІ Софт", "Вас Експертс" і "Протей" раніше створювали інструменти прослуховування телефонних розмов, а зараз розробляють більш сучасні способи стеження для російських спецслужб.

Що відомо про програму NetBeholder

NetBeholder може визначити учасників листування, встановити час і місце відправки повідомлень, а також з'ясувати, чи містяться в діалозі прикріплені файли. Раніше таку інформацію могли надати тільки виробники додатків.

За допомогою NetBeholder можливо дізнатися, скількома телефонами користується людина, а також скласти карту, на якій будуть відображатися гаджети всіх людей, занесених цією людиною в контакти. Дані про телефони, які перебували в одному і тому ж місці в певний день, теж будуть доступні операторам програми.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?