ФСБ РФ планувала теракт в Україні - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

ФСБ РФ планувала теракт в Україні - перші подробиці

ФСБ РФ планувала теракт в Україні - перші подробиці
Джерело:  online.ua

 Співробітники СБУ зі складу ООС за процесуального керівництва військової прокуратури Маріупольського гарнізону затримали громадянина К, який "працював" за змовою з ФСБ РФ та мав намір влаштувати теракт, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що оперативні заходи проводили з серпня 2018 року по січень 2019-го. В результаті чого було задокументовано "факти придбання громадянином К бойових гранат та 11 пістолетів ПМ на загальну суму 5250 доларів, збуту ним наркотичних засобів (амфетаміну) масою 11 грам на загальну суму 5000 гривень, а також передачі 600 доларів залегендованому співробітнику слідчих органів, який мав нанести третій особі тяжкі тілесні ушкодження".

"Громадянина було затримано 10 січня 2019 року, коли він купував чергову партію вогнепальної зброї – 3 пістолети ПМ. В ході розслідування працівники СБУ встановили, що громадянин діяв за змовою та узгоджував свої дії зі співробітниками ФСБ Російської Федерації, які дислокувались в анексованому Криму. Маючи на меті силову підтримку опозиційних політичних об’єднань шляхом вчинення терористичних актів та масових заворушень на території України під час проведення президентських виборів в Україні", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання у вибори президента України в 2019 році. На даний момент їх діяльність заблокована в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?