В Україні викрили підготовку Росії до втручання у вибори президента 2019 року
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні викрили підготовку Росії до втручання у вибори президента 2019 року

В Україні викрили підготовку Росії до втручання у вибори президента 2019 року
Джерело:  online.ua

СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання у вибори президента України в 2019 році. На даний момент їх діяльність заблокована в мережі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

Відомо, що админами груп соцмереж, спрямованих на маніпуляцію громадської думки на користь Кремля, були українці, яких залучили до "співпраці" російські спецслужби за винагороду. Ними виявилися мешканці Кривого Рогу, Дніпра і Нікополя.

До завдань пропагандістів входило шукати авторів, які готові за гроші публікувати надіслані з Росії політичні новини антиукраїнського характеру. Їм також поставили завдання підготувати "плацдарм" для проведення заходів по впливу на думку виборців в ході виборів президента України в 2019 році, а саме створення груп нібито патріотичного спрямування, де повинні були публікуватися не тільки пропагандистські матеріали, але і заклики до насильницької зміни конституційного ладу України.

За даним фактом порушено кримінальну справу. Правоохоронці проводять слідство і встановлюють всіх осіб, причетних до даного угруповання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко заявляв про погрози для українських реформ через гібридну війну Росії проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?