Реформи України в небезпеці: Порошенко висунув гучне звинувачення Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Реформи України в небезпеці: Порошенко висунув гучне звинувачення Росії

Реформи України в небезпеці: Порошенко висунув гучне звинувачення Росії
Джерело:  FT

Українські реформи, які проводяться заради трансатлантичної та європейської інтеграції країни, опинилися в небезпеці. Під загрозу реформи в Україні ставить Росія, яка веде серйозну гібридну війну, щоб повернути українську державу під свій вплив.

З такою заявою виступив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю Financial Times, повідомляє ONLINE.UA.

Порошенко підкреслив, що агресія Росії проти України, а зокрема тривалий конфлікт на Донбасі, стали великим випробуванням для єдності країни. Але українці виявилися сильними і їх проєвропейські настрої тільки зміцніли, всупереч планам Путіна.

Український глава нагадав, що незважаючи на тиск з боку РФ, в Україні пройшли успішні реформи в сферах освіти, банківського сектора, держуправління, охорони здоров'я та пенсійна реформа. Але хоча процес реформ є незворотним, за словами Порошенка, вони як і раніше знаходяться в небезпеці, так як Росія продовжує свою агресію проти України.

Порошенко переконаний, що крім торгівельної війни та збройного конфлікту на Донбасі, Кремль буде втручатися у вибори президента в Україні за допомогою кібератак, а також через соцмережі і телебачення. На думку українського лідера, ці втручання можуть негативно позначитися на виборчому процесі.

Нагадаємо, вибори президента в Україні заплановані на 31 березня 2019 року. Але так як повноваження чинного президента України закінчуються тільки 7 червня, то до Конституційного суду внесли подання про перенесення дати виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко звинуватив деяких українських політиків в тому, що "вони грають на руку Кремля" в інформаційній війні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?