ФСБ РФ вперше прокоментувала розмову Навального з його отруйником
Категорія
Політика
Дата публікації

ФСБ РФ вперше прокоментувала розмову Навального з його отруйником

ФСБ РФ вперше прокоментувала розмову Навального з його отруйником
Джерело:  online.ua

Скандал, який спалахнув після того, як лідер російської опозиції Олексій Навальний опублікував аудіозапис розмови із своїм отруйником, набирає оберти. На нього миттєво відреагувала Федеральна служба безпеки Росії: вона назвала підробкою опубліковану телефонну розмову опозиціонера з його можливим отруйником, який є співробітником ФСБ. Крім того, у відомстві почали стверджувати, що це було б неможливо без підтримки іноземних спецслужб. Як відомо, команда російського президента Володимира Путіна постійно звинувачує Навального у тому, що він нібито співпрацює із Заходом, передає ONLINE.UA.

"Використання способу підміни номера абонента – відомий прийом іноземних спецслужб, раніше не раз апробований в антиросійських акціях, що дозволяє виключити можливість установки реальних учасників розмови", – заявили у ФСБ РФ.

Також представники кремлівської спецслужби назвали розслідування Навального "спланованою провокацією", яку нібито Захід спрямував на дискредитацію ФСБ та її співробітників. Це, на переконання російських силовиків, було б неможливим без "організаційної та технічної підтримки іноземних спецслужб".

За словами розслідувачів із The Insider і Bellingcat, фахівець з хімзахисту Костянтин Кудрявцев, який працює у ФСБ, літав до Омська, бо знав, як усунути сліди отрути. Однак, ФСБ свою причетність до отруєння Навального продовжує заперечувати.Як уже згадувалося раніше, 21 грудня Олексій Навальний вперше розповів, як дзвонив Костянтину Кудрявцеву, який є одним з учасників спецоперації по отруєнню опозиціонера "Новачком". Останній фактично підтвердив, що ворога Путіна намагалися вбити за допомогою отрути "Новачок". Навальний наголосив, що цей дзвінок він зробив ще 14 грудня і про нього знало керівництво ФСБ, але не надало ці дані до відома президента РФ Володимира Путіна, який 17 числа, на своїй великій прес-конференції продовжував стверджувати про непричетність Кремля і російських спецслужб до отруєння Навального, підкреслюючи, що "хотіли б отруїти — отруїли".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Путіна ухвалила нове рішення після того, як Навальний подзвонив своєму отруйнику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?