ФСБ та Міноборони РФ конфліктують через кількість втрат Росії — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ та Міноборони РФ конфліктують через кількість втрат Росії — NYT

ФСБ та Міноборони РФ конфліктують через кількість втрат Росії — NYT
Джерело:  online.ua

Секретні документи США, які були опубліковані в мережі, свідчать, що російський уряд і розвідка ворогують через кількість загиблих і поранених у війні проти України.

Джерело: NYT

Міноборони РФ та ФСБ ворогують через втрати РФ

Цієї інформації не було у 53-сторінковому комплекті документів, що був опублікований раніше.

Нова партія документів з 27 сторінок підтверджує, наскільки глибоко американські розвідувальні служби проникли майже в усі аспекти російського розвідувального апарату та структури військового командування.

В одному документі представники американської розвідки стверджують, що ФСБ «звинуватила» Міністерство оборони РФ «у приховуванні російських втрат в Україні».

Це відкриття підкреслює «триваюче небажання військових чиновників передавати погані новини ланцюгу командування», - кажуть вони.

Офіційні особи ФСБ, як йдеться в документі, стверджують, що міністерство не враховує загиблих і поранених серед російської Національної гвардії, найманців Вагнера або бойовиків Рамзана Кадирова.

ФСБ підрахувала, що фактична кількість росіян, поранених і вбитих у бою, наближається до 110 000 осіб, - йдеться в документі.

Востаннє міністерство оборони РФ публічно оприлюднило кількість загиблих у вересні 2022 року, заявивши, що було вбито 5937 російських військових.

Раніше американські чиновники оцінювали втрати Росії приблизно в 200 тисяч солдатів.

Про що свідчить конфлікт Міноборони РФ та ФСБ

Як зазначає видання, ці документи підкреслюють кілька головних причин того, чому, на думку багатьох аналітиків, президент Росії Володимир Путін не зміг забезпечити військову перемогу в Україні після більш ніж 13 місяців війни.

Серед них: внутрішня боротьба між російськими відомствами, відповідальними за різні аспекти війни, зокрема ФСБ та Міноборони.

Інформація про кількість втрат дає мало контексту для висновку співробітників розвідки, але повідомляє, що ФСБ ставить під сумнів кількість втрат Міністерства оборони під час обговорень в російському уряді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?