G7 готується погодити гарантії безпеки для України
Категорія
Політика
Дата публікації

G7 готується погодити гарантії безпеки для України

G7 готується погодити гарантії безпеки для України
Джерело:  online.ua

За словами представниці Білого дому з питань Європи Аманди Слоут, країни-члени Великої сімки сьогодні, 12 липня, мають погодити ключові принципи гарантій безпеки для України на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Джерело: Barrons

Що відомо про гарантії безпеки для України від G7 

Слоут зазначила, що погодження питання щодо гарантій безпеки для України відбудеться в рамках саміту НАТО у Вільнюсі.

Вона заявила, що рішення країн "Великої сімки" надішле чіткий сигнал Росії, що "час не на її боці".

Це сигналізує про спільну довгострокову відданість створенню потужної оборонної страхової сили для України. Ця багатостороння декларація надішле Росії значний сигнал про те, що час не на її боці, - пояснила представниця США.

Вона підкреслила, що глава Білого дому Джо Байден та представники країн-членів G7 виступлять із заявою стосовно довгострокових забов'язань щодо безпеки України.

При цьому видання Bloomberg зазначає, що мова йде про індивідуальні гарантії безпеки з боку країн "Великої сімки".

Деякі з ключових союзників України, включно з країнами "Великої сімки", оголосять у середу про початок індивідуальних переговорів з Україною, щоб запропонувати двосторонні зобов’язання щодо безпеки для посилення обороноздатності Києва та стримування подальшої російської агресії, - зазначають журналісти видання.

Пісторіус відреагував на заяву Зеленського стосовно рішення НАТО щодо членства України 

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус зазначив, що розуміє бажання української сторони отримати інформацію про певні терміни щодо процедури членства в НАТО.

За його словами, всі союзники погоджуються, що Україна приєднається до НАТО, коли війна з Росією закінчиться.

Все це нормальні стандарти для всіх країн-членів НАТО. Я розумію образу та нетерпіння. Особливо в тій ситуації, в якій є Україна, я їй цілком співчуваю, - наголосив глава Міноборони Німеччини.

Пісторіус додав, що для вступу до НАТО мають бути виконані умови, але не назвав їх.

Членство до того, як прикордонні питання будуть врегульовані і настане мир, означатиме, що справа про Альянс може бути спровокована майже негайно якоюсь дією, - підкреслив Пісторіус.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський зазначив, що приїхав для участі в саміті НАТО у Вільнюсі заради отримання гарантій безпеки для України, запрошення щодо членства в Альянсі та нових озброєнь.

Я вважаю, що ми отримаємо це запрошення, коли умови безпеки це дозволять. Я хочу обговорити всі ці питання з партнерами. А головне - це гарантії безпеки для України на шляху до вступу в НАТО, - підкреслив глава держави.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?